Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Skriv indlæg

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Skriv indlæg

Vil du have dit budskab ud på Folkets Avis? Læs vores skriveguide her.

Debatindlæg på Folkets Avis

Du skal være bruger for at lægge dit debatindlæg på Folkets Avis. Det er gratis men vi anbefaler at du vælger en af vores abonnements-pakker for at støtte platformen.

Få dit budskab ud på Folkets Avis

 

Indsend din tekst

Når du har registreret dig som bruger, kan du lægge debatindlæg, anmeldelser og lignende på Folkets Avis. I følgende video kan du se hvor nemt det er at indsende et indlæg som bruger på Folkets Avis.

Kommatering

Folkets Avis anbefaler at skribenter ikke sætter startkomma. Når vi redigerer tekster bruger vi ikke startkomma. Ganske enkelt fordi det tager længere tid at sætte mange flere kommaer i en tekst. Og med startkommaer vokser antallet af kommaer, der skal sættes i en tekst, ganske betragteligt.

Formkrav

Det kedelige først.

  • Ingen majuskelskrift på Folkets Avis (undlad caps lock)
    • Fx. 'Godkendt overskrift'
    • Fx. 'AFVIST OVERSKRIFT'
  • Læs korrektur så tegnsætning og stavning er på plads

Skrivevejledning - den kreative proces

En tekst starter med en idé, et budskab eller et bestemt perspektiv på en sag. Du skal vide, hvad du vil fortælle læseren. Når budskabet har taget klar form i dit hoved, er det bare med at skrive det hele ned.

Vi anbefaler, at du arbejder med din tekst i din foretrukne teksteditor eller i dit tekstbehandlingsprogram, inden du lægger den op på Folkets Avis. Det er vigtigt at bearbejde en tekst grundigt, inden man offentliggør den.

En tekst bliver som regel bedre, hvis man redigerer i den. Nogle gange skal der byttes rundt på ting, før rækkefølgen passer. Andre gange skal der ryddes ud i gentagelser eller irrelevante afsnit skal fjernes.

Til sidst kan det være en god idé at få en anden til at læse korrektur på teksten.

Felter - når teksten skal offentliggøres

Du skal være registreret og logget ind, før du kan lægge tekster på Folkets Avis. Begge dele gøres ved at klikke på brugersymbolet ( ) i menuen øverst til højre.

Du lægger en tekst op ved at trykke på symbolet blyant ( ) i menuen øverst til højre. Der kommer en side frem, hvor du kan vælge indholdstype. Vælg den type, din tekst passer bedst til.

Den formular, du bruger til at lægge din tekst op med på Folkets Avis, har tre felter:

1. Kopier først al din tekst fra dit tekstbehandlingsprogram eller din teksteditor over i det felt, der hedder 'Brødtekst'.

2. Derefter udfylder du feltet 'Rubrik' med din overskrift. Du skal i få ord sammenfatte dit budskab. Overskriften skal ikke være længere end 1-11 ord og du skal ikke sætte punktum efter den.

Når disse tre ting er gjort - og du har sikret dig, at alle dine afsnit er adskilte af en blank linje - trykker du 'Gem'. Og så er din tekst offentliggjort på Folkets Avis!

Nogle brugerroller har lidt flere muligheder, såsom 'Udgivet', 'Forfremmet', 'Klæbrig'. Men bemærk, at andre brugere godt i visse tilfælde vil kunne se din tekst (hvis de har den direkte adresse til teksten), så snart du har lagt den op på Folkets Avis. Også selvom du ikke har sat den til 'Udgivet'.

Udgivet, forfremmet og klæbrig henviser på Folkets Avis mere til, hvor en tekst vises, end om den er eksklusivt tilgængelig for brugeren, der har skrevet den. Hvis du vil være helt sikker på, at ingen andre end dig selv ser din tekst, før den er helt færdig, så vent med at lægge den op og trykke 'Gem', til du er helt klar.

Linkbuilding, SEO og marketing

Hvis du vil have kommercielt indhold på Folkets Avis kan du rette henvendelse til Media Group Denmark på e-mail [email protected] eller telefon 7220 6663