Gå til hovedindhold

Måske skulle Michael Dyrby bare ikke være leder længere. Punktum.

Af Lennart

Der er få brancher som har lavere troværdighed end mediebranchen.

Og mon ikke det skyldes at medierne selv er blevet den magtfaktor som de i princippet skulle forestille af afdække.

Det bliver kun alt for tydeligt at man ikke vil gøre op med korrumpering af magt - selv ikke når den i egne rækker står og griner en lige op i ansigtet.

Den korruption som medierne gerne vil afsløre andre steder, synes at trives i alarmerende grad inden for branchens egne vægge.

Når Michael Dyrby selv erkender gennem en længere årrække at have opført sig upassende og misbrugt sin magt som chef, så bør han tage konsekvensen og fratræde sin stilling. Gør han ikke selv det, så må ledelsen på Berlingske Media træffe beslutningen på hans vegne.

Men Anders Krab-Johansen som er koncernchef for Berlingske Media, afviser at Michael Dyrbys “fortid” skal koste ham stillingen som overordnet på BT.

Han (Michael Dyrby, red.) har vist og bevist, at der er ingenting foregået i de fire år, han har været på BT. Så synes jeg ikke, det vil være rimeligt at tage konsekvensen bagud, siger han.

Michael Dyrbys chef: Ikke rimeligt at ‘tage konsekvenserne bagud’ | Indland | DR

Snak, snak, snak. Og ingen konsekvens. Efter medierne selv i årevis har tudet os ørerne fulde af hvor forfærdeligt det står til med #metoo i branchen. Så er der bare en lille reprimande til en mand som selv erkender at han præcist som leder netop i mediebranchen på netop metoo-området har svigtet sit ansvar i årevis.

Når medierne selv har kastet lys og bevågenhed på "sexisme" (tidligere kendt som løssluppenhed på arbejdspladsen) i meget omfattende grad og præsenteret det som et af de mest akutte og presserende samfundsproblemer, så virker det enormt besynderligt at man pludselig ikke længere tager det alvorligt når det rammer inden for egne rækker.

Man vil gerne belyse og fortolke fortiden og tale og tale og skrive og skrive om det her år efter år. Men konsekvenserne udebliver.

Men hvis ikke det får konsekvenser for Michael Dyrby, hvem får det så konsekvenser for?

Foreløbig har vi kun Michael Dyrbys egne ord for at han i dag har ændret sig i forhold til før. Måske er han blevet mindre optaget af sex. Men har han ændret sit syn på sin opgave som leder?

BT’s troværdighed lider hvis Dyrby fortsætter som chef - og virksomheden får sværere ved at rekruttere dygtige medarbejdere.

Men det får konsekvenser ud over BT. Det er hele branchen som fremstår rådden når det ikke har konsekvenser at man misbruger sin magt.

Det hele bliver snak og salgstaler. Ingen handling.

Andre steder har man taget konsekvensen, men ikke i mediebranchen. Her snakker man sig ud af alting.

Og læg mærke til hvordan Dyrby på få dage er gået fra "fornægtelse" til at tale flydende feministisk, inklusive snak om hverdagssexisme og andre termer direkte fra den ideologiske feminismes ordbog.

Tror man på at manden har ændret sig, eller danser han nu bare efter de nye magthaveres pibe?

Det virker ikke reelt.

Og det rammer troværdigheden for en branche som folk i forvejen ikke stoler ret meget på.

Mediemøllen

Kritik af medier og den medieskabte "virkelighed" og tendensen til at medier ukritisk hopper på en dagsorden
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.