Gå til hovedindhold

"Uden den sorte samfundsøkonomi på 50 mia kroner ville Danmark gå i stå"

Af Dennis Farcinsen

Jyske Bank og Finanstilsynet gik op til jul igang med en udskamning af 1.000 kroners sedlen: Den er bærer af alt hvad der handler om den sorte økonomi og hvidvaskning.

Medierne æder det råt.

Fra Berlingske over Jyllands-Posten til TV 2 NYHEDERNE. På ingen medier fjernes fokus fra mikrofonholderi. Vi må forstå at sort arbejde er usselt og landsskadeligt.

Det er en fuldkommen elitær og statslig forståelse af samfundsøkonomien.

For uden den årlige sorte samfundsøkonomi på 50 milliarder kroner, så ville store dele af Danmark gå i stå.

Der findes områder af Danmark - ja, er klar over det ikke er i elitens nærhed - hvor eksempelvis boligpriserne er faldende og muligheden for finansiering er ikke-eksisterende.

Vedligeholdelse af boliger i disse områder er ikke rentabelt med en timeløn på over 500 kroner i timen og alle mulige/umulige afgifter. Her kan vedligeholdelsen måske klare 300 kroner i timen.

Den sorte økonomi sikrer at dette marked serviceres. Hvis ikke den sorte økonomi gjorde dette, så ville området forfalde. Ganske enkelt.

Hvis man vil se konsekvenserne af politikernes skattetryk, så kan man tage rundt i Danmark og se på tomme faldefærdige huse, som alle er placeret i smukke omgivelser, men hvor de statsstyrede vedligeholdelsesomkostninger er blevet for høje.

Det er her, hvor man stavnsbinder folk med realkreditten og ødelægger folks liv med høje afgifter, der skal betale for kulturen og den offentlige trafik i de nævnte mediers nærområde.

Det er herude den sorte økonomi blandt andet opererer. Det er også herude en lempelse af eksempelvis registreringsafgiften ville have enorm betydning, da det kan gøre visse punkter i budgettet lettere, så pengene kunne anvendes andetsteds (flytte omkostninger fra transport til bolig).

Det er i disse områder, at kommunerne nu har fået tilladelse til at ekspropriere ejendom til nedrivning på skatteborgernes regning.

Politikerne vanrøgter det Danmark, der ikke foregår i byerne, og de lader skatteborgerne betale regningen herfor. 

Hvornår begynder medierne at beskæftige sig med denne side af samfundsøkonomien? Ikke statsøkonomien, men samfundsøkonomien?